Welkom bij de Noordelijke ATB Club

De Noordelijke ATB Club was in het Noorden van het land één van de eerste clubs, waar alleen de nadruk ligt op de mountainbikesport. De club is opgericht in 1993 bestaat al meer dan 25 jaar. De club is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) en de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). De NAC heeft meer dan 250 leden, vrouwen, mannen en jeugd, die elk op hun eigen niveau de mountainbikesport beoefenen. Van leden die af en toe een training bijwonen tot fanatieke wedstrijdrijders en alles wat daar tussen zit. Bij de Noordelijke ATB Club kun je bij de trainingen niet alleen aan je techniek werken, maar ook aan je conditie. Verder organiseren we elke maand een toertocht, zijn er clubweekenden, clubkleding en organiseren we laagdrempelige wedstrijden.

Om de besmetting van het coronavirus tegen te gaan heeft het kabinet opgeroepen om sociale contacten sterk te verminderen.
Ook de sportbonden zoals de NOC*NSF, NTFU en KNWU roepen op om clubbijeenkomsten zoals ritten, trainingen, vergaderingen en vieringen tot en met 6 april 1 juni af te lasten.
De Noordelijke ATB Club volgt deze adviezen op en daarmee gaan alle clubactiviteiten voorlopig tot en met 6 april i juni niet meer door.
De komende periode blijven we in contact met de instanties om ons te laten informeren. Zodra het advies wijzigt, brengen we je daarvan via de diverse kanalen op de hoogte.

Wat kun je zelf doen?
Volg de voorzorgsmaatregelen van het RIVM op: was je handen regelmatig, hoest/nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik een papieren zakdoek en schud geen handen en houd anderhalve meter afstand.