vrouwen1
Op een zonnige zondagochtend (13 november) ontmoet ik mijn buurvrouwen Gerda en Lianne om samen op de MTB naar Roden te fietsen. Bij Velodroom ontmoeten we Reinette, Judith, Margriet, Marleen en Marja en onze begeleiders Harry en Robert. We variëren in leeftijd en ervaring met het fietsen, maar delen het enthousiasme voor het mountainbiken. Wat we ook gemeen hebben is dat we liever niet alleen fietsen. De Noordelijke ATB club heeft het initiatief genomen om drie ochtenden te organiseren voor vrouwelijke mountainbikers. Samen fietsen we onder begeleiding drie mooie routes in de regio. We hebben er inmiddels al twee tochten op zitten en zitten samen in een appgroep. Hoe leuk is het om een groepje dames te kennen die je kan appen om samen de MTB te pakken?!

Vandaag hebben Harry en Robert een mooie route rondom Roden voor ons uitgezocht. We beginnen met een aantal single tracks door de bossen rondom Roden. Oppassen geblazen, want onder alle herfstbladeren liggen gladde boomstronken! We genieten enorm van de mooie herfstkleuren, paddenstoelen en eekhoorntjes onderweg. We vervolgen onze route over een aantal zandweggetjes. Fijn om even naast elkaar te fietsen en bij te kletsen. De dauw op de velden levert mooie vergezichten op. Met de stralende zon in ons gezicht krijgen we onderweg uitleg over plekken waar je een MTB-vignet voor moet hebben. Weer wat geleerd. Na ongeveer 30 km zit de rit erop. Robert maakt nog een mooie groepsfoto (Let vooral op Harry die er voor de gelegenheid bij is gaan liggen).

Ben jij nou ook een vrouw die van mountainbiken houdt, maar liever niet alleen de bossen intrekt? Meld je dan voor 11 december 2022 bij deze gezellige club dames via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Op 11 december fietsen we onze derde tocht onder begeleiding van Harry en Robert. Ik ben er van overtuigd dat we daarna ook geregeld samen de MTB zullen pakken!

Namens de Noordelijke ATB vrouwen,

Monique Eissens


 

Agenda

15 juni 2024
10:00 - 12:00 uur
Jeugdtraining
-------------------------
19 juni 2024
19:00 - 20:15 uur
Woensdag training
-------------------------
22 juni 2024
10:00 - 12:00 uur
Jeugdtraining
-------------------------

Sponsors

Zoeken